fbpx

We Love Digital

Digital Agency

Kövess bennünket az Instagramon!

Görgess lejebb
back to top
a

We Love Digital

  /  Dóri   /  Miért posztolj videókat a közösségi média felületeken?

Egyre kevésbé elhanyagolható tény, hogy a közösségi médiában a videós tartalmak népszerűsége töretlen. Legyen szó a Facebookról, az Instagramról vagy a Pinterestről, a videók a leghatékonyabb eszközök ahhoz, hogy a márkád hírét minél több emberhez eljuttathasd, növeld a követőid számát és az eladásokat is. Míg korábban a közösségi média a barátokkal való kapcsolattartás online terepe volt, mára a szórakoztatás, a tájékozódás vette át a fő szerepet. A közösségi média világában a videós tartalmak uralkodnak, éppen ezért neked is meg kell fontolnod, hogy minél több videót ossz meg a különböző felületeken.

  • Több figyelem és még nagyobb elköteleződés

Lépj be bármelyik közösségi média felületre, fogadjunk, hogy 10 másodpercen belül szembe fogsz találkozni egy videós tartalommal. Az algoritmusok nagyon szeretik a videókat, hiszen ezek megtekintésével a felhasználók jóval több időt töltenek, mint mondjuk egy képes poszt elolvasásával. Minél tovább néz egy adott tartalmat a felhasználó, az algoritmus annál szélesebb körben fogja népszerűsíteni.

  • Hosszabb élettartam

A videós posztok nemcsak az elköteleződést növelik, de hosszabb ideig is a figyelem középpontjában maradhatnak. Mégis hogyan? A videók alá érkező kommentek, a lájkok és megosztások mind-mind azt eredményezik, hogy az adott videó egyre több felhasználó hírfolyamában fog felbukkanni, sokan kattintanak rá, és nagy eséllyel reagálnak is valamilyen módon.

  • Vonzó és szórakoztató tartalom

A felhasználók elvárják, hogy a márkák minden eddiginél vonzóbb és szórakoztatóbb tartalmakat készítsenek a közösségi média felületeiken, és erre a legjobb módszer a videók megosztása. A Limelight 2019-es felmérése szerint a felhasználók átlagosan heti 6 órát és 48 percet töltenek online videók nézésével, ami 59%-os növekedést jelent 2016 óta.

  • A Z generáció megszólítása

A Z generáció internethasználatának evidenciáját talán nem is kell részletezni. A legnagyobb videómegosztó felület, a YouTube számukra a szórakozás és a tanulás elsődleges forrása. A Think with Google felméréséből kiderül, hogy az Y és Z generációsok fele nem tudja elképzelni az életét videós tartalmak fogyasztása nélkül. Nem véletlen, hogy a TikTok ennyire közkedvelt a Z generációsok körében.

  • Népszerűség több platformon

Egy minőségi videós tartalom elkészítése több időt és energiát igényel, mint egy képpel ellátott poszté, de megéri a fáradtságot. A kész tartalmakat egyszerre több platformon is megoszthatod, növelve így az elérést és a népszerűséget. Az Instagram Story videókat felhasználhatod a Pinteresten, az Instagram Live közvetítéseket pedig megoszthatod az IGTV felületén, a lehetőségek száma szinte végtelen.

  • Személyesebb kapcsolat

Manapság egy márka számára az eladáson túl az is fontossá vált, hogy személyesebb elköteleződést alakítson ki a követőkkel. A vásárlók szeretnék megismerni az általuk követett márka értékrendjét, a mögötte álló embereket. Erre a legjobb módszer lehet a videók készítése és megosztása. Mutasd be magad és a veled dolgozókat, ez segít egy mélyebb kapcsolat kialakításában.

  • Hatékony értékesítési eszköz

A színes, dinamikus és érdekes videókkal sokkal változatosabban és részletesebben tudod bemutatni az általad forgalmazott termékeket vagy szolgáltatásokat, szemben egy statikus képpel. A Pinterest felhasználói 2,6-szor nagyobb eséllyel vásárolnak meg egy adott terméket, ha előtte megnézték a márka videós tartalmait.

 

Fotók: pexels.com