fbpx

We Love Digital

Digital Agency

Kövess bennünket az Instagramon!

Görgess lejebb
back to top
a

We Love Digital

  /  Dóri   /  Szerezz Instagram követőket a Pinteresten!

Instagram profilod népszerűsítésére számos módszer közül választhatsz: élhetsz a hashtagek nyújtotta előnyökkel, indíthatsz valamilyen nyereményjátékot és hirdetéskampányokat is kezelhetsz. De vajon gondoltál már arra, hogy egy másik képnézegető közösségi oldalon, a Pinteresten szerezz új követőket az Instagram oldaladra? Használd ki a Pinterest vizuális megjelenését, és posztold ott is az eredetileg Instagramra készített képeidet.

 

  • Kapcsold össze az Instagram és a Pinterest profilodat!

Ahhoz, hogy a lehető legegyszerűbben posztolhasd Pinteresten is az Instagramon megosztott tartalmaidat, kösd össze a két felületen található profilodat. A Beállításokon belül keresd az Igénylés felületet, ahol egy kattintással hozzáadhatod Instagram fiókodat a Pinterest profilodhoz. Ezután bárki, aki rákattint a Pinteresten megosztott képedre, láthatja az Instagram profilodat és a Követés gombra kattintva könnyedén a követőtáborod tagja lehet.

  • Posztolj a releváns táblára!

Készítettél egy posztot Instagramra? Oszd meg a képet a poszt tartalmához kapcsolódó Pinterest tábládon! Legyen bármi is a témád – utazás, ételek, fotózás stb. – mindig figyelj arra, hogy a megfelelő helyen gyűjtsd a hozzá tartozó képeket, így nagyobb eséllyel jutnak el olyan felhasználókhoz, akiket valóban érdekelnek.

 

  • Ne hagyd ki a leírást!

SEO szempontból fontos, hogy a képhez tartozó leírást is kitöltsd a megfelelő kulcsszavakkal. Ez segít, hogy minél hatékonyabban eljuttasd posztodat a megfelelő célközönséghez. A kulcsszavak mellett az eredeti kép alatt megosztott hashtagek közül is használj fel néhányat.

  • A videókról se feledkezz meg!

A Pinterest elsősorban a számtalan témát felölelő képgyűjteményeivel vált sikeressé, de az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a videós posztok is. Ha készítettél az Instagram IGTV felületére egy videót, oszd meg Pinteresten is. Figyelj arra, hogy Pinteresten maximum 15 perc hosszúságú videós tartalmakat tehetsz közzé.

 

  • Használd fel az Instagram Storyba feltöltött posztjaidat!

Nemcsak a feedben elhelyezett képeidet, hanem az Instagram Story felületen létrehozott posztjaidat is meg tudod osztani Pinteresten. Egyszerűen csak mentsd le a feltöltött storyt, és oszd meg a témában hozzá illő Pinterest tábládon.